Vendégkönyv·Kapcsolat·Nonprofit Kft.·Próbatábla
Fortissimo Login·Hírlevélre feliratkozás·
 


Musical Ki Mit Tud avagy Musical Tehetségkutató a Madách SzínházbanTájékoztatás a Tiéd a pálya! Musical-KiMitTud tehetségkutatóról - 2020. március 12. 

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt a Madách Színház Musical-KiMitTud tehetségkutatójának középdöntőit felfüggesztettük. A veszélyhelyzet feloldása után folytatjuk a tehetségkutató fordulóit, megtartjuk Döntőjét és Gálaestjét. Addig, a még versenyben lévő fiatalok és szüleik, türelmét kérjük. A legújabb információkat ezután is a honlapunkon és a Facebook-oldalunkon olvashatják.

***

A Madách Színház tehetségkutató versenyt hirdetett a 2019/20-as évadban 6 és 26 év közötti fiatalok számára. 
A verseny célja, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzen fel, akik a musical-játszás három alapkövetelményének birtokában vannak. Az énekelni, táncolni és játszani tudó fiatalok három korosztályban indulhatnak:
6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. 
A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadóművészi képességüket is megmutathatják, például hangszeres tudás, akrobatika, bűvészet...stb.
Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell a három szakmai követelmény (ének, tánc, színjátszás) közül legalább kettővel.
 
Tekintettel arra, hogy a verseny többfordulós, a versenyzőknek rendelkezniük kell 4-4 műsorszámból álló repertoárral, amelyek hossza egyenként maximum 3 perc lehet. A fordulók folyamán a jelentkezőnek gondoskodnia kell a zenei alapról.

December 6-án a jelentkezés lezárult. 

Minden várakozásunkat felülmúlta a fiatalok ambíciója, hogy musical-színészként próbálják ki magukat a Madách Színház tehetségkutató versenyén. A december 6-i határidőig több százan, egészen pontosan 615-en jelentkeztek és küldték el a produkciójukat bemutató videót a Madách Színháznak. A beküldött videók alapján a szakmai zsűri előválogatást tart.

A továbbjutó versenyzők a Madách Színház szakmai Zsűrije előtt mutatják meg tudásukat. 

A Zsűri tagjai:

Bencze Ilona színművész, rendező
Gallusz Nikolett színművész
Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője
Köteles Géza karmester
Krassy Renáta színművész
Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője
Nagy Sándor színművész
Oberfrank Péter karmester
Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező
Szente Vajk színművész, író, rendező
Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője
Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus
és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.

A Döntőbe 15 produkciót a Zsűri juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján. Így a Madách Színház Nagyszínpadán 15 1 fő versenyezhet a végső győzelemért. 
A Fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak.

A Döntőbe jutottak közül a közönség internetes szavazáson választja ki a Közönségdíjast, aki szintén 1 millió forintos jutalomban részesül, amelyet ő is a tanulmányaira fordíthat. A Közönségdíj a Ki mit tud? Gála-előadásán kerül átadásra.

Reményeink szerint a Madách Musical KiMitTud új generáció elindulását segíti. A Madách Színház a sikeres induláshoz azzal is hozzájárul, hogy amennyiben a tehetségkutató verseny beváltja a hozzáfűzött reményeinket, a következő évadban új produkciót hoz létre a Musical KiMitTud legtehetségesebb résztvevőivel.

A verseny folyamán videóösszefoglalókkal, a Facebook-on élő közvetítésekkel folyamatosan tájékoztatjuk a Madách Színház közönségét, hiszen a célunk az, hogy olyan új musical-színészeket találjunk, akik a nézők körében is népszerűek. A Döntőre és a Gálaestre a Madách Színház Nagyszínpadán kerül sor, természetesen közönség jelenlétében.